Butikkens historie

Gullsmed Finn Andersen åpnet sin butikk i 1936.

Det knøttlille lokalet lå på det som nå heter Wesenlundtorget. Etter to år flyttet han inn i den flotte Mariusgården - Storgaten 22.

Han sønn Oddvar overtok forretningen bare 17 år gammel da hans far døde. Oddvar gikk da i lære hos Th. Marthinsens sølvvarefabrikk i Tønsberg, og tok handelsskolen om kvelden. 

Sammen med sin kone Brit utviklet de en flott gullsmedforretning. Brit laget de vakreste utstillingsvinduer, de tegnet og leverte smykker til stabelavløpninger på Horten verft, og var svært opptatt av kvalitet og service.

3. generasjon Lis-Mari kom hjem i 1978 med svennebrev og diplom som smykkedesigner fra Kunst- og Håndverkskolen. Hun åpnet verksted, men ble raskt med i butikkdriften, og overtok ansvaret i 1997.

 

Da Sjøsiden kjøpesenter kom i 2001 var det et vanskelig valg om butikken skulle flyttes. Løsningen ble to butikker. Den gode gamle Gullsmed Finn Andersen i Storgata, og Mestergull Sjøsiden på senteret.

4. generasjon Tone Maria var med og utvikle den nye butikken når alt ble samlet under et tak på Sjøsiden i 2009. Hun har jobbet i forretningen siden 2001, har hatt opplæring ved Mestergulls hovedkontor og er takstmann.

 

I januar 2018 kunne vi flytte inn i helt nye lyse lokaler i Torggården. 

Gjennom alle disse årene har vi hatt utrolig mange flinke og trofaste medarbeidere. 

Gjennom vårt medlemskap i Mestergull får vi de beste merkevarene og kan følge med i de nye trendene.

Vår faglige kompetanse gir oss gode fortrinn i markedet, og ikke minst hyggelige og spennende dager på jobben.

Vi gleder oss over å få ha deg som kunde. Og over å få jobbe med vakre smykker, hyggelige anledninger, salg og service. 

Velkommen til Gullsmed Finn Andersen